Uppdrag på vattnet mitt i centrala London


 
Sa vi att vissa arbetsdagar är mer speciella än andra? I veckan var Amanda och Jonas i London för att filma när FN:s sjöfartsorganisation IMO:s miljökommitté steg ombord på ett svenskt fartyg ankrat på Themsen mitt i stan.

Furetanks Fure Vinga är världens mest miljö- och klimatvänliga fartyg i sin klass och väl värd ett besök under mötet där IMO förhandlar om tuffare utsläppskrav för sjöfarten globalt. Hon avger nämligen 55% mindre CO2 än sina konventionella alternativ.

Solen var med oss, besökarnas humör var på topp och vi fick spännande intervjuer med både FN-delegater och svenska ambassadören.

”Med den här fartygsvisningen vill vi övertyga beslutsfattarna om att det är möjligt att införa tuffare krav på sänkta utsläpp från sjöfarten: branschen kommer att lösa det”, sa Furetanks vd Lars Höglund. Vi är glada att få glida med er på världsomseglingen mot hållbarhet. Sail on!

PS. Tidernas bästa fun fact: Vet ni vem den glade mannen är som spexar i bakgrunden av vår selfie? Det är IMO:s generalsekreterare i egen hög person…