Den mänskliga hållbarheten

Här står jag, Amanda, mitt i min målbild. För två år sedan när jag sa upp mig från en fast anställning och startade Språng Kommunikation hade jag en tydlig bild av vart jag siktade.

I det större perspektivet på en tillvaro där jag själv väljer var jag lägger min tid och energi och hur jag finner återhämtning. I det mindre perspektivet såg jag mig själv stå i längdskidspåret under var och en av de få, värdefulla dagar på året när det är snö i Göteborg.

Förra året gick skidsäsongen mig förbi på grund av absolut jobbfokus. Men i år är jag där och det känns stort. Det blev bara en enda vecka av snö, men den fångade jag. En timmes extrajobb i ottan, en timme utan trängsel i spåret i dagsljus.

Den friheten tycker jag att alla skulle ha – anställd som egen. En nyckel till mänsklig hållbarhet och en central del i Språng Kommunikations personalpolicy. Jag vet att Per nyttjar den till en paus på cykel nu och då. Hur finner ni andra återhämtning? Har den en plats i vardagen? Hoppas!